Ebösszeírás

2021-07-19 15:12:09


Tisztelt Ebtartók, Ebtulajdonosok!

Az állatvédelmi törvény előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat feladata az ebösszeírás elvégzése. Az ebösszeírás célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés. A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
Kérem a tisztelt ebtartókat, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek 2021. augusztus 15. napjáig tegyenek eleget, és nyilatkozni szíveskedjenek az Úrkút közigazgatási területén tartott ebek adatairól.
Az adatszolgáltatás teljesíthető papír alapon és elektronikus formában is.

Az ebösszeíró adatlapot a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon lehet eljuttatni:

- postai úton az alábbi levélcímre: 8409 Úrkút, Rákóczi utca 45.
- Személyesen leadva a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében
- Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) a fuit.zsuzsanna@urkut.hu e-mail címre.
Felhívom az ebtulajdonosok/tartók figyelmét, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!
Az adatszolgáltatás a törvény értelmében kötelező. Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, állatvédelmi bírsággal büntethető.
Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot, elhullást írásban bejelenteni.

Az ebösszeírással kapcsolatban további információ kérhető a 06-88-230-003 telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben, a Polgármesteri Hivatalban.
Köszönjük, hogy az adatlap visszaküldésével segítik munkánkat!Csatolmányok
Ebösszeíró adatlap(16.4 KByte)

Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge