Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Megtisztelő számomra, hogy internetes kalandozása közben felkeltettük érdeklődését!! Remélem, honlapunkon megtalál minden olyan információt, amely hasznos lehet az Ön számára. Településünk nem dicsekedhet évezredes múlttal, mivel elődeink csak a XVIII. században települtek le itt, a Kab-hegy északi oldalán, egy gyönyörű völgyben az erdőség közepén. Az itt letelepedő német ajkú üvegmunkások szebb helyet nem is találhattak volna településünknek.
Községünk közúton három irányból közelíthető meg, a 8-as főútról Ajka, vagy Herend felől, a 71-es főútról pedig Nagyvázsony mellett kell letérni, hogy Úrkútat elérjék. Tömegközlekedéssel érkező látogatóink részére Volán járatok állnak rendelkezésre. Gyalogosan legegyszerűbben a Kéktúra útvonalon haladhat át a településünkön, tanösvényen pedig Kislődre is eljuthat.
Az erdőséggel körülvett falunk jó levegője mellett Közép- Európában egyedülálló természeti értékkel is büszkélkedhet, itt található az Úrkúti ( Csárdahegyi ) Őskarszt.
Településünkön egyelőre csak csekély mértékű falusi turizmus keretében szállhat meg, ugyanakkor élelmiszer vásárlására, illetve gyorsétkezésre több vendéglátóhely és élelmiszerbolt áll az Önök rendelkezésére.
Az aki nyugalomra vágyik, bakonyi falunk csodálatos környezetében, a tiszta levegőn biztosan megtalálja számításait.
Bízom benne, hogy virtuális találkozásunkat követően egy személyes találkozás keretében is megismerheti településünket, - a csodálatos természetet, a Csárdahegyi Őskarsztot, a Falugyűjteményt - az itt élő emberek vendégszeretetét, és látogatása közben maradandó élményeket szerez.
Remélem, hamarosan személyesen is üdvözölhetjük Úrkúton.


Fülöp Zoltánné
polgármester
Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge