„Kennst du schon die Lapalu?!” - Oberpleichfeldben jártunk

2019-07-17 10:02:00

Immáron negyedik alkalommal találkoztak egymással Úrkút és Oberpleichfeld testvértelepülések lakosai, akik közül sokan már régi ismerősként, jóbarátként köszöntötték egymást.
Június 19-én, mintegy 46-an utaztunk ki a majd 800 km-re található Oberpleichfeldbe. A delegáció tagjai voltak a települési és nemzetiségi önkormányzat tagjai, az U13-as Úrkút SK kézilabda csapat és kísérő szüleik, valamint további érdeklődő úrkútiak.
Az oberpleichfeldiek ezúttal is mindent megtettek azért, hogy az úrkútiak jól érezzék magukat. A hosszú és kimerítő út után finom süteményekkel és szendvicsekkel fogadtak minket. A rég nem látott ismerősök, barátok köszöntését követően elfoglaltuk a szállásokat, majd egy bő vacsorát követően tovább folytatódott az ismerkedés, beszélgetés.
Csütörtök délelőtt az Úrnapja ünnepség keretében szentmisén és körmeneten vettünk részt, majd délután a szomszédos település sportcsarnokában barátságos mérkőzésen mérték össze a tudásukat az úrkúti kézisek az oberpleichfeldiekkel. A színvonalas mérkőzésen az úrkútiak fölényes győzelmet arattak, azonban a lényeg a baráti kapcsolatoknak a kézilabda területére való kiterjesztésén volt: az úrkútiak és az oberpleichfeldi csapat tagjai megajándékozták egymást és megegyeztek a visszavágó időpontjában is: szeptember 5-én látjuk vendégül az oberpleichfeldi kézilabda csapatot.
Az este folyamán az Úrkút-Oberpleichfeld Baráti Kör elnöke Csíkné Angéla, a települési önkormányzat kint lévő tagja, Dr. Dóczy Mariann és Pichler Józsefné képviselők, valamint a nemzetiségi önkormányzat elnöke, Kardos Antalné köszönte meg a szívélyes vendéglátást, egyúttal átnyújtották az egyesület és az önkormányzatok közös ajándékát. Martina Rottmann, Oberpleichfeld polgármestere beszédében az Európai Unió értékeinek megőrzéséről beszélt, melyet csak együttműködéssel lehet megóvni, melyre remek példa a két település baráti kapcsolata. Az este során a fellépett a helyi fúvószenekar, Novák Lea, Novák Lara, Pörzse Boglárka és Fuith Dóra Christkindl éneket adtak elő, majd pedig az úrkúti dalos asszonyok és Heilig Ferenc, az ottani kórus néhány tagjával közösen énekeltek. Az este folyamán fantasztikus hangulatot teremtett a Frotto duó, akik a „Kennst du schon die Lapalu?!” kezdetű vidám ének keretében táncoltatták meg a vendégeket.
A pénteki napon délelőtt az Ooberpleichfeld körüli mezőgazdasági üzemet látogattuk meg. A földeken termesztett krumpli, répa, csemegekukorica, hagyma, káposzta feldolgozását is bemutatták, amely zöldségek végül az ALDI és egyéb üzletek polcaira kerülnek. Az üzemben elfogyasztott ebédet követően Würzburgba utaztunk. A várost először egy Dotto kisvonatos körutazás keretében ismertük meg, majd lehetőség volt a Püspöki Palotát vagy a történelmi belvárost megtekinteni. Az kirándulást követően a búcsúesten az oberpleichfeldiek Szent Iván éjszakája alkalmából meggyújtották a Johannisfeuert.
A szombat reggel a búcsúzásról szólt, melyet azonban megkönnyített a mielőbbi viszontlátás öröme: az Oberpleichfeld-Úrkút Freundeskreis néhány tagja Kilian Limbach elnök vezetésével ellátogatnak a július 6-i Úrkúti Fesztiválra, ahol halchipset fognak készíteni krumplisalátával, valamint bajor kolbászt fognak árusítani.Csatolmányok
Johannisfeuer(273.16 KByte)
Mezőgazdasági üzem(451.06 KByte)
Köszöntés(461.77 KByte)
Kézilabda csapatok és kísérőik(892.67 KByte)
Rathaus(491.75 KByte)

Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge