Lovas akadály- és vadászhajtás

2016-05-24 15:31:06

A Lóval az Egészségért Egyesület tagjai nemrég ingyenes lovagoltatást, és fogathajtást biztosítottak az úrkúti gyerekek számára, ősszel tartott jótékonysági báljuk bevételének teljes összegét erre a célra fordítva, mely rendezvény sztárvendégét Farkas István finanszírozta, ezzel segítve az egyesületet.A hétvégén pedig részesei lehettünk a 3. Akadály-és vadászhajtásnak, az úrkúti sportpálya alatti füves területen.

Az egyesület tagjai, Kósa-Lipp Edina, Prémné Onódi Barbara, Prém Péter, Rostási Zsolt, Sükösd Eszter , Rostási Fanni, Lipp József, Rieger Tibor, Farkas István és az egyesület elnöke, Lipp Adrienn izgatottan várták a benevezett versenyzőket.A 18 akadályból álló pályát remekül teljesítették a Balatoncsicsóról, Nemesvámosról, Sólyról, Mencshelyről, Vöröstóról érkező fogatok, illetve az úrkúti fogat is.Az akadályhajtást a vadászhajtás követte, egy nagyon veszélyes és nagy odafigyelést igénylő hajtás, amiben a segédhajtónak rendkívül nagy szerepe van, mivel a nagy sebesség miatt a kocsi nagyon könnyen felborulhat.

Az akadályhajtást Maurer István, nemesvámosi versenyző nyerte; a vadászhajtáson pedig Pintér Kálmán, szintén nemesvámosi versenyző vihette el az első díjat.


A versenyt követően csikós bemutató részesei is lehettek a kilátogató nézők; láthattak asszonyverést, lóhátról karika-ostorozást, illetve ültetés-fektetést is.Egy tartalmas, jó hangulatú versenyt tudhatnak maguk mögött, és már javában szervezik a szeptemberi jótékonysági táncos estjüket.


Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge