Közösségi ház

Tihanyiné Oczella Zsuzsanna
könyvtáros, művelődésszervező

Cím: 8409 Úrkút, Rákóczi u. 43.
Telefon: 88/230-683
E-mail cím: phurkut@invitel.huMŰVÉSZETI CSOPORTJAINKAcro Dance SE úrkúti versenyzői

Az Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesületet több, mint 17 éve (1997.) alapította Rusz Rita többszörös Országos és Magyar Bajnok, Világkupa 5. helyezett.

A kezdetek óta már egy teljes generáció nevelkedett fel az Acro Dance égi szemei alatt.

Kitartó és színvonalas munka eredménye, hogy napjainkban a Nyugat – Magyarországon működő egyesület, vezető szerepet tölt be a magyarországi formációs rock and roll életében.

Az Acro Dance SE szakosztály formában működik: Balatonfüreden, Alsóörsön, Keszthelyen, Székesfehérváron, Tapolcán, Úrkúton és Veszprémben.

Az Acro Dance SE több alkalommal rendezett Nyugat – Magyarországi valamint országos versenyt.

2012. novemberében elnyerte a megrendezésre kerülő Magyar Bajnokság rendezési jogát.

Napjaink rohanó világában egyre fontosabb szerepet kap az egészséges életmód és a sport. Ennek szellemében a képzést - kezdőtől a versenyszintig - tapasztalt, képzett edzők és oktatók végzik.

Táncosaikat életkor és tudásszint alapján, differenciáltan oktatják.

Az úrkúti csapatok kiemelkedően teljesítenek a minősítő versenyeken is.

Úrkúti edzőnk: Károlyiné Klespitz Katalin.Nemzetiségi TánccsoportA Nemzetiségi Tánccsoport, die Urkuter schwabische Tanzgruppe 2013.
februárjában alakult.

Először csak a saját szórakoztatásukra táncoltak a fiatal nyugdíjasok, csak szabad táncházként funkcionáltak, majd egy helyi szereplés óta, szerencsére nincs megállásuk.

A tánccsoport részt vett a Népek Tánca - Népek Zenéje veszprémi
selejtezőjén, ahol továbbjutott a középdöntőbe.

A selejtező után a csoport Nagyatádon mutathatta be tudását a középdöntőben.

Az idei évben a Nyugdíjas Ki mit tud?-on is kiemelkedően szerepeltek.


Viva Voce kórus és Orfeum Operett Musical Társulat


Új színfolt a település kulturális térképén, a Viva Voce kórus megalakulása, mely évek óta adventi koncerttel ajándékozza meg a
település lakóit, ezenkívül minden hónapban az ifjúsági misén énekel a kórus, valamint esküvőkön és egyéb rendezvényeken is szívesen szerepelnek.

Kezdetben csak egyszólamú, gitárkíséretes énekeket adtak elő, majd az immár hivatásos énekes Németh - Nagy Viktória ösztönzésére és bátorításával, szakmai útmutatása mellett áttértek a többszólamú énekekre.

A gitár mellett, amely alapító hangszere volt a kórusnak, immár felcsendül a furulya, a hegedű és a zongora hangja is.

Ma már az egyházi énekek mellett könnyűzenei és operett dalokat is előad a kórus. Vannak fellépéseik vidéken is, nagy siker volt a németországi magyar est, majd ezt követően a Megyei Ifjúsági Kórustalálkozón arany minősítést kaptak.

Az úrkúti Viva Voce Kóruson belül működő Orfeum Operett Musical
Társulat népszerű musical és operett nóták előadására alakult.

A társulat az idei, Várpalotán megrendezésre kerülő "Zenés színház az egész világ" Tehetségkutató versenyen arany minősítést kapott.
Orgonavirág Dalkör


A nyugdíjasokból álló kórus katonadalokat, sváb-és magyar nótákat is szívesen énekel. Tagjai bebizonyították, hogy az éneklésből és a jókedvből sose lehet elég, nem lehet belőle kiöregedni.Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge