A Kút szülinapja

2016-05-13 11:07:10

A Kút 235. szülinapja

Idén is a névadó Kút parkjában várták szeretettel a szervezők a falu apraját-nagyját.

A Közösségi Ház udvaráról harmonikaszó kíséretében vonultunk fel a parkba, ahol tartalmas műsorral várták az ünneplő sereget.


Zenés felvonulásSomogyi Imréné, műsorvezető, és Fülöp Zoltánné, polgármester köszöntője után a legkisebbek, azaz a nemzetiségi óvoda kis növendékei mutatták be sváb-magyar táncaikat, dalaikat.


Himnusz alatt
Polgármesteri köszöntő
Somogyiné Ildikó - műsorvezető
Ovisok műsoraHallhattuk Lipp Jázmin tavaszi szavalatát, és Vágfalvi Dominik versben történő megemlékezését is, a hírös, régi úrkúti focistákról, akik Úrkút hírnevét öregbítették a múlt során.


Lipp Jázmin - szavalat
Vágfalvi Dominik - vers az úrkúti focistákrólMinden korosztály igyekezte bemutatni tánctudását, hisz nem csak az ovisok, de az Acro Dance Se úrkúti táncosait is láthattuk, formációs akrobatikus rocky- és látványtánccal; illetve a Nemzetiségi Tánccsoport sváb tánccsokrában, különösképp a szalagos táncban is gyönyörködhettünk.Csak Csajok - Acro Dance SE
Rockos Csajok - Acro Dance SE
Csupa Csajok - Acro Dance SE
Nemzetiségi Tánccsoport - a szalagos táncAz Orgonavirág Dalkör nyugdíjasai katonadalokkal, míg a Viva Voce fiataljai tavaszi dalcsokorral készültek.


Orgonavirág Dalkör
Viva Voce kórusA Nemzetiségi asszonykórus sváb dalokat adott elő, harmonikaszó mellett, melyet követően aztán sokan éneklésbe, sőt táncba is kezdtek, és kora estig szólt a nótaszó, s hallatszott a jókedv.


Nemzetiségi Asszonykórus
Nézősereg
MulatunkEgy tartalmas, emlékekkel, és érzelmekkel telített megemlékezés, ünneplés részesei lehettünk.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge