Oberpleichfeldben jártunk

2017-06-30 10:18:05

Oberpleichfeldben jártunkAz idén Úrkút lakói látogattak ki testvér-településükre, a bajorországi Oberpleichfeldbe.

A kiutazó csapat a helyi vezetőség, helyi kultúrcsoportok és a testvér-települési baráti kör tagjaiból, illetve sportolókból állt össze.együttA négy napos látogatás első napját a szívélyes vendégfogadás, ajándékozás és a szállások elfoglalása töltötte ki.

Másnap az úrkúti delegáció tagjai megcsodálhatták a település Tanácsházát (Rathaus), a templomot, a helyi óvodát, illetve iskolánk vezetője, két tanára és a polgármester asszony a szomszédos településen ( Bergtheim ) lévő iskola nevelési rendszerébe is betekintést nyerhettek.testvértelepülési táblaEzt követte a testvér-települési kapcsolatot szimbolizáló tábla avatása, majd egy barátságos futballmeccs Úrkút és Oberpleichfeld csapata közt.

Este meggyújtották a szentivánéji tábortüzet, és egy jót mulattak, táncoltak az éjszakai diszkó keretein belül.

A hazautazás előtti napon még megtekinthették Würzburg városát, ideértve a várat és a történelmi belvárost is.
Meglepő, és elismerésre méltó, hogy mindenhol szőlőhegyek, zöld területek övezik a látnivalókat.a csapatA városnézést követően az oberpleichfeldi lovasegyesület utánpótlás csapatának bemutatójának lehettek részesei, mely egyedülálló élménnyel ajándékozta meg a kilátogató úrkútiakat.

A folytatásban kulturális műsor, és táncház szerepelt a repertoárban, ahol a helyi kultúrcsoportok léptek fel, megmutatva a bajor habitust.kulturális műsorHamar elrepült ez a pár nap, és reméljük jövőre mi is újra községünkben köszönthetjük majd oberpleichfeldi barátainkat, együtt töltve tartalmas, élményekkel teli napokat.


Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge