Sportnap Úrkúton

2016-09-26 11:22:23

Sportnap Úrkúton.

Az iskolai szülői munkaközösségünk 2016.09.24-én Sportnapot tartott az iskola tanulóinak.
A kellemes, meleg őszi napon már jóval a kezdés előtt felállítottuk a gyerekek részére a 10 állomást. 14.00 óra előtt majdnem 100 diák várta, hogy kezdődjön a verseny.

A résztvevőkből 9 vegyes csapatot állítottunk össze, akiknek első feladatuk egy csapatnév és egy induló megírása volt. Jobbnál jobb versek születtek, nehezen döntöttük el, hogy a Menőmanók, a Kisördögök vagy a Tüzes Tündérek kapják a Menetlevélért járó díjat.
bemelegítés
Kezdésként bemelegítés volt mindenkinek, amit nagyon élveztek mind a gyerekek, mind a beálló felnőttek. A 10 állomáson tanári és szülői segítséggel pontoztuk a gyerekeket.
hullahopp


sítalpas
Volt síelés párosan, célba dobás, lajhármászás, talicska, hulla hopp az ügyesebbeknek, akár 11 karikával; nagy sikere volt a kötélhúzásnak, a 13+1 totókból pedig többek közt kiderült mit jelent fociban a "taccs" vagy hol volt 1965-ben a focicsapat öltözője; zárásként következett a futóverseny, melynek győztese a 8. osztályos Horváth Attila lett.

Szinte minden feladatban párok versenyeztek, így megtanulhatták a gyerekek, hogy milyen is összhangban, együtt, egymásért munkálkodni.

Félidőben a felajánlott gyümölcsöt és csokoládét osztottuk szét a gyerekeknek, a végén pedig zsíros- és vajas kenyér, valamint meleg tea várta őket.

Az első három helyezett csapat nyereményként csokikat, és ingyenes fagyizást kapott.
az első helyezett csapat
Oklevelekkel lett gazdagabb a 2.osztály, akik szinte teljes létszámmal vettek részt a sportnapon.

Este kissé fáradtan, de elégedetten tüntettük el a rendezvényünk nyomait, beszélgettünk a következő programunkról és egyhangúan megállapítottuk, hogy ha gyerekekről van szó, összefog a falu, hiszen helyi vállalkozók, magánszemélyek és a tanári kar segítségével egy boldog délutánt teremtettünk a gyerekeknek, akik boldog emlékekkel indultak sötétedés előtt haza.

A nap végére pedig mindenki elmondhatta magáról, hogy nyertes, hisz mindenki lelkesen, magából a legtöbbet kihozva próbálta teljesíteni a kihívásokat.

" A gyerekek mosolyáért mindent"

SZM elnök, Novákné Walcz AndreaVissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge