Úrkút-Oberpleichfeld testvér-települési találkozó

2016-06-21 14:55:12

Már hetek óta izgatottan, gondos előkészületekkel, összehangoltan vártuk az érkező oberpleichfeldi küldöttséget.

A 49 fős delegáció 4 napra érkezett községünkbe.
Próbáltuk minél színesebbé, tartalmasabbá tenni az itt tartózkodásukat.
Megérkeznek a vendégek
Ellátogattunk az Őskarsztba, megcsodáltuk a névadó Kutat, a Falumúzeumot, esténként pedig jó kis vacsora melletti beszélgetések részesei lehettünk.

Testvértelepülésünk: OberpleichfeldA névadó kútnál

Barátságos futball-mérkőzésen is kipróbálhatták magukat a sportolók, ahol a meccs végén Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője, valamint a Mangánbánya igazgatója, Farkas István, és neje, Farkasné Lipp Adrienn adta át az érmeket az Úrkút SK focistáinak.
Barátságos mérkőzés a két település sportolóival
A Nemzetiségi Napot idén szintén eköré szerveztük.

A rendezvény fővédnöke Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke volt.

A német nyelvű szentmise után, harmonikaszóval átvonultunk a sportcsarnokba, ahol a helyi kultúrcsoportok, - óvodástól egészen a nyugdíjasig –, szereplésükkel elbűvölték a bajor küldöttséget.

A műsorok után következett a testvér-települési szerződés aláírása, a Nemzetiségi Önkormányzat, a Községi Önkormányzat, valamint a két település Baráti Köre által.
A szerződés aláírása
Miután a szerződő felek átadták köszöntő ajándékaikat egymásnak, kezdődhetett a vacsora, és a hajnalig tartó sváb mulatság.

Élményekkel teli, hangulatos napokat tudhatunk magunk mögött, s reméljük, hogy a jövőben is megfelelően tudjuk majd ápolni mind a kialakult baráti kapcsolatokat, mind a szerződésben lefektetett célok megvalósítását, ideértve a kultúra, oktatás, turizmus és hagyományőrzés területét is.

Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge