Az Úrkúti Német Nemzetiségi Asszonykórus sajtónyilatkozata a 2021. évi működési támogatásáról

2022-01-28 08:46:55

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Úrkúti Asszonykórus 2021. évi működési támogatásáról
Támogatás célja: Úrkúti Asszonykórus 2021. évi működési támogatása
Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kedvezményezett: Úrkúti Nemzetiségi Asszonykórus Egyesület
Támogatás összege: 500 000,- Ft
Támogatói okirat száma: NCIV-KP-1-2021/1-000213
Projekt megvalósulásának ideje: 2021. január 1 – 2021. december 31.
Helyszín: Úrkút, Rákóczi u. 43.

Az Úrkúti Nemzetiségi Asszonykórus Egyesület 2021. évi működésével az Úrkúton élő német
nemzetiség kultúrájának, hagyományainak, szokásainak feltárásához, megőrzéséhez és megismertetéséhez járul hozzá. Fő célja az egyesületnek az anyanyelv ápolása, megőrzése és továbbadása különös tekintettel a fiatalokra. Az egyesület aktív nemcsak helyi, hanem megyei és országos szinten is, minden területen kapcsolatot ápol, szakmai munkát a helyi szervezetekkel.
Az egyesület tevékenységi körében fellépett Úrkúton a Hősök napján, a Nemzetiségi Napon, az Idősek napját, az adventi rendezvényeken és a német nyelvű szentmiséken, valamint az Úrkúti Egyházzenei Koncerten. Több vidéki fellépésünk is volt, többek között: Nagyesztergáron, Békásmegyeren, Márkón Német Nemzetiségi Napon, Veszprémfajszon, Német Nemzetiségi Kórustalálkozón, Nagyesztergáron és Városlődön Egyházzenei Koncerten vettünk részt.
A támogatás lehetőséget biztosított arra, hogy a fellépéseinkre elutazzunk, azokra fel tudjunk készülni. Úrkút Község Önkormányzatától termet béreltünk a próbák megtartására, valamint az irodaszerekből beszerzése révén énekeinket többszörösítettük. A működéshez elengedhetetlen könyvelői költséget is a pályázat terhére biztosítottuk. A partnerszervezet vendéglátása miatt felmerült éttermi költségeinket, valamint a vendéglátás költségeit is a pályázati forrásból fedeztük.


Köszönjük Magyarország Kormányának a támogatást!
Úrkút, 2022. január 28.

Freund Antalné elnök sk.Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge