Ebösszeírás

2021-07-19 15:12:09


Tisztelt Ebtartók, Ebtulajdonosok!

Az állatvédelmi törvény előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat feladata az ebösszeírás elvégzése. Az ebösszeírás célja a jogszabályban előírt ebrendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés. A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
Kérem a tisztelt ebtartókat, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek tegyenek eleget, és nyilatkozni szíveskedjenek az Úrkút közigazgatási területén tartott ebek adatairól.
Az adatszolgáltatás teljesíthető papír alapon és elektronikus formában is.

Az ebösszeíró adatlapot a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon lehet eljuttatni:

- postai úton az alábbi levélcímre: 8409 Úrkút, Rákóczi utca 45.
- Személyesen leadva a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében
- Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) a fuit.zsuzsanna@urkut.hu e-mail címre.
Felhívom az ebtulajdonosok/tartók figyelmét, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!
Az adatszolgáltatás a törvény értelmében kötelező. Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, állatvédelmi bírsággal büntethető.
Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot, elhullást írásban bejelenteni.

Az ebösszeírással kapcsolatban további információ kérhető a 06-88-230-003 telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben, a Polgármesteri Hivatalban.
Köszönjük, hogy az adatlap visszaküldésével segítik munkánkat!Csatolmányok
Ebösszeíró adatlap(16.4 KByte)

Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge