Termésünnep az óvodában

2016-10-10 10:20:05

TERMÉSÜNNEP AZ ÓVODÁBAN

Idén októberben is szeretettel várták az óvónénik, dadusok és a többi óvodai dolgozó is, a már hagyománnyá vált Termésünnepre mind a gyermekeket, mind a szülőket, és nagyszülőket.

Az óvoda udvara ízlésesen, bőségesen díszített volt, tele a különböző, termésekből készült alkotásokkal, melyek elkészítésében nemcsak az ovisok és óvónénik, hanem a szülők is jeleskedtek, akik ráérő szabad idejüket erre áldozták.

csodaszép alkotások


egy csokorban :-)
A megbízott óvodavezető, Licsauerné Pichler Valéria, és a polgármester asszony, Fülöp Zoltánné köszöntőjét követően következtek az ovisok őszi mondókákkal, dalokkal, sváb kiszámolókkal, majd az óvónénik csodaszép énekét követően a Bodza együttes gyermekdalait hallgathattuk, akikhez a bátrabb jelentkezők akár be is csatlakozhattak énekesként.
kis ovisok előadása
Végül, de nem utolsó sorban, a kisiskolások néptánc-előadását láthattuk, akik Tahin Ildikó táncpedagógus segítségével mutatták be tudásukat, melytől felbuzdulva aztán a jelenlévők is szívesen csatlakoztak egy kis mulatozós táncikálásra.
egy kis tánc
A gazdagon terített asztalon mindent kínáltak, mi szem-szájnak ingere, volt ott sütőtök, friss gyümölcs, zsíros kenyér zöldség-vonattal, hagymás-kishajóval és persze sok-sok ínycsiklandó sütemény is.
zöldség-vonat

Mikor már mindenki jóllakott, indulhatott a menet, persze csak miután mindenki meggyújtotta a kis lámpását.

Sorba rendeződve, kis kordéban egy tökkel, kukoricával, -szimbolizálva a termést-, körbesétáltunk, -énekelve- , a falu néhány utcáján, s végül a téren, még egyet dalolva, eloltottuk a lámpásokat, és elbúcsúztunk egymástól.

Egy tartalmas, kreativitásban gazdag, élményekkel, és örömteli kacajokkal teli délután részesei lehettek a résztvevők.

Köszönjük a szervezőknek!!!
minyonok :-)
Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge