Falunap

2016-07-05 14:22:01

Falunap Úrkúton


Idén is számos műsorszámmal készültünk, de ami különleges volt az idei évben, hogy próbáltunk tényleg minden egyes korosztályt megcélozni.


A délelőtt folyamán elkészült a vadpörkölt is, melyet a lakosok apraja-nagyja megkóstolhatott; illetve lezajlottak a kispályás, barátságos labdarúgó mérkőzések is.


A délután folyamán legkisebbek ugrálhattak a légvárakon, a gyerkőcök ügyeskedhettek a kézműves sátrakban: festhettek textilre, üvegre; kipróbálhatták magukat, és tudásukat a logikai játszóasztaloknál; népi játékokat is birtokukba vehettek.

Egy kis logikai kihívás :-)kézműveskedésnépi játékok

Hallgathatnak indián történeteket a tipi körül, belekóstolhattak az indián kultúrába; elkészíthették a saját kis álomfogójukat, és személyre szóló szerencsekövekkel is gazdagabbak lehettek.


A nagyobbacskák kérhettek AirBrush technikával készülő tetoválást, mely még a felnőttek körében is közkedvelt lett.

Air Brush Tattoo

Természetesen a cukorágyú most sem maradhatott el, és persze a lufibohóc is tiszteletét tette, a gyermekek nagy örömére.


Az elmaradhatatlan finomságok: kézműves édesség, kürtőskalács sem hiányozhatnak a sorból.


A kézműves ékszerek világába is betekintést nyerhettünk, látva, hogy mennyi idő, türelem, és aprólékos munka eredményei ezek a szebbnél szebb alkotások.


A színpadi programok közt is bőséges kínálat tárulkozott a nézők elé.


Az ajkai Platina TSE előadását követte az Acro Dance SE helyi gyermekcsoportja, majd az Orgonavirág Dalkörtől hallhattunk vidám nyári nótákat.


Ezt követően részesei lehettünk Kiss Balázs, Aranypálca-díjas bűvész érdekfeszítő, és egyben bámulatos trükkjeinek.


A lassan már 20 éve együtt zenélő Desperado együttes slágereit, a veszprémfajszi Nemzetiségi Dalkör, és az úrkúti Nemzetiségi Tánccsoport követte.

Desperado

Késő délután pedig a Budapesti Operettszínház egykori szólistájának, Pohly Boglárkának hallhatták „szóljon hát a magyar nóta..” c. műsorát; végül pedig a balatonfüredi Thunderfoot Dancers ropta hangulatos country zenére.

Pohly BogiThunderfoot Dancers
A hajnalig tartó utcabálról a Flipper party-zenekar gondoskodott.


Bízom benne, hogy mindenki jól érezte magát, és hogy sikerült mindenkinek megfelelő kikapcsolódást biztosítani.Vissza


Úrkút község weboldala - www.urkut.hu ImpresszumHonlapunk megtekintéséhez ajánlott böngészők: Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer (v9, vagy újabb), Edge